033 2475155  nu bereikbaar
🎉 Ons 2023-assortiment staat online!
Beoordeeld met 9.2/10
✓ De meest originele verpakkingen
✓ Met liefde ingepakt door leerlingen van zorgschool De Cambier
✓ Betrouwbare levering
✓ Kom langs in onze showroom

Kerstpakketten en duurzaamheid

De duurzaamheid van onze originele kerstpakketten

Onze kerstpakketten bij Origineelpakket.nl zijn niet alleen heel uniek, maar ook duurzaam. We vinden het belangrijk om als leverancier van kerstpakketten ons steentje bij te dragen aan de duurzaamheid van onze pakketten. Zo proberen we hier op meerdere vlakken rekening mee te houden. Wat dacht je van onze kerstboomdoos? Niet alleen leuk als kerstpakketdoos, maar daarna multifunctioneel te gebruiken 😉

Of wist je bijvoorbeeld al dat bij ons Healthy Vibes kerstpakket per 10 euro Trees for All twee bomen plant? Dus bij elk ‘Healthy Vibes’ pakket dat je weggeeft aan iemand, spaart diegene 14% van een boom. Tijd om bomen bij elkaar te sparen! Verder zijn onze verpakkingen multifunctioneel. Zo kun je Dé Koffer als bewaarbox gebruiken, of je kerstboom versieren door de kerstballen van Dé Kerstboom uit te drukken en op te hangen. 

Duurzaam karton

Hoe duurzaam is ons karton?

Er zijn veel verschillende soorten karton. Veel mensen denken dat kartonnen dozen van hout worden gemaakt en er dus héél veel bomen moeten worden gekapt, maar niet is minder waar. We leggen je graag uit dat het gebruik van karton als verpakkingsmateriaal juist heel duurzaam is. 

Gerecycled karton

Een groot voordeel van papier en karton is dat het gerecycled kan worden. Oud papier en karton zijn na gebruik dé grondstof voor nieuw karton. In Nederland wordt ongeveer 90% van het gebruikte papier en karton ingezameld en opnieuw gebruikt. Een kartonnen doos is dus een 100% recyclebare verpakking. 

FSC-gecertificeerd karton

Karton is een natuurproduct. Karton wordt gemaakt van houtvezels en deze zijn afkomstig uit hout. Een kleine 10% van het karton produceren we in Nederland met nieuwe houtvezels. Hiervoor moeten dus wel nieuwe bomen gekapt worden. Dit zijn gelukkig steeds meer bomen die uit een goed beheerd bos komen. Voor elke gekapte boom wordt een nieuwe boom geplaatst. Onze papiersoorten bestaan uit 80% gerecycled karton. De inkten zijn op 100% waterbasis en verder is de lijm die we gebruiken op basis van mais en zetmeel. 

Beschermen met karton

Karton is erg veelzijdig als verpakkingsmateriaal en wordt daarom voor diverse toepassingen gebruikt. Een kartonnen doos beschermt jouw kerstpakket. Het voorkomt beschadigingen en biedt hygiëne. De houdbaarheid is langer, minder bederf en hiermee minder verspilling van producten. Wel zo duurzaam 🙂  Ook daarom is karton een duurzame verpakkingsoplossing.  

Multifunctionele verpakkingen

Onze verpakkingen zijn niet alleen heel origineel maar ook nog eens multifunctioneel. Want met zo’n tof kerstpakket is het toch zonde om de doos weg te gooien? Daar moesten we uiteraard iets mee bij Origineelpakket. 

Zo is Dé Arreslee perfect om onder de kerstboom te zetten of te gebruiken als speciale kerstcadeautjes-houder. En wat dacht je van Dé Fietstas: dit pakket is een fietstas, een shopper en er zit ook nog een doos omheen. Oftewel: zonder kleerscheuren naar huis vanaf de kerstborrel, en later opnieuw te gebruiken. Dé Originele Doos is helemaal multifunctioneel: de vormpjes op de doos kan je uitdrukken en ophangen in de kerstboom. 

 

Duurzame inhoud

Hoe duurzaam zijn de inhoudopties?

Niet alleen ons karton is duurzaam, ook de inhoud van de pakketten draagt hieraan bij. Zo kan je bomen planten met Healthy Vibes, maar hebben we ook in onze andere pakketten gedacht aan duurzame producten. Zo kun je met groeipapier zaadjes laten bloeien tot een ware plant of bloem. 

Healthy Vibes: bomen planten

Met het Healthy Vibes pakket zit je helemaal goed. Meer dan de helft van de producten in dit pakket is een gezondere keuze, biologisch, veggie of duurzaam. Het mooiste van dit pakket? Per 10 euro plant Trees for All twee bomen. Kies jij dit jaar voor ons meest duurzame pakket?

Groeipapier

Groeipapier, ook wel bloeipapier of zaadpapier genoemd, laat je boodschap tot bloei komen. Dit papier is duurzaam tot stand gekomen: de zaden, het papier, de inkten en het transport, overal is duurzaamheid het streven. Zo maken we de wereld een beetje duurzamer en socialer. Met een beetje zon, warmte en liefde kun je jouw groeipapier laten ontkiemen tot een mooie bloem of plantenmix.

Snel een vrijblijvende offerte

Vul het formulier in en wij nemen op werkdagen binnen vier uur contact met u op.

Liever direct contact?
Robert Mouw

Ik help u graag!

033 2475155

Bel ons gerust

Offerte aanvragen

Ontvang vandaag nog uw 'vroege besteller' korting