033 2475155  wij staan nu voor je klaar
Beoordeeld met 9.2/10
Ons 2024 assortiment is live op 1 juni!
✓ De meest originele verpakkingen
✓ Met liefde ingepakt door leerlingen van zorgschool De Cambier
✓ Betrouwbare levering t/m 24 december
✓ Kom langs in onze showroom

Kerstpakketten en duurzaamheid

De duurzaamheid van onze originele kerstpakketten

Onze kerstpakketten bij Origineelpakket.nl zijn niet alleen heel uniek, maar ook duurzaam. We vinden het belangrijk om als leverancier van kerstpakketten ons steentje bij te dragen aan de duurzaamheid van onze pakketten. Zo proberen we hier op meerdere vlakken rekening mee te houden. Wat dacht je van onze kerstboomdoos? Niet alleen leuk als kerstpakketdoos, maar daarna multifunctioneel te gebruiken 😉

Of wist je bijvoorbeeld al dat bij sommige van onze thema-kerstpakketten per 10 euro Trees for All twee bomen plant? Dus bij elk themapakket dat je weggeeft aan iemand, spaart diegene 14% van een boom. Tijd om bomen bij elkaar te sparen! Verder zijn onze verpakkingen multifunctioneel. Zo kun je Dé Originele doos als bewaarbox gebruiken, of je kerstboom versieren door de kerstballen van Dé Kerstboom uit te drukken en op te hangen. 

Naast de inhoud en het karton is er nóg verder nagedacht over duurzaamheid: Onze transportbedrijven staan ook zeker niet stil op dit vlak, lees vooral hieronder verder!

Duurzame inhoud

Hoe duurzaam is onze inhoud en wat doen we met de voorraad food-artikelen op 26 december?

Niet alleen ons karton is duurzaam, ook de inhoud van de pakketten draagt hieraan bij. Zo kan je bomen planten met Healthy Vibes, en kom je erachter wat wij doen met onze overige voorraad nadat alle kerstpakketten zijn uitgeleverd.

Healthy Vibes: bomen planten

Met het Healthy Vibes pakket zit je helemaal goed. Meer dan de helft van de producten in dit pakket is een gezondere keuze, biologisch, veggie of duurzaam. Het mooiste van dit pakket? Per 10 euro plant Trees for All twee bomen. Kies jij dit jaar voor ons meest duurzame pakket? Daarnaast wordt er per verpakking €0,10 afgedragen aan de Voedselbank.

Overige voorraad na 26 december

Zoals je misschien wel kan verwachten blijven wij altijd zitten met food-artikelen. Vanaf 2020 doneren wij jaarlijks duizenden food-artikelen aan hen. Omdat de houdbaarheid vaak nog redelijk lang goed is zijn de vrijwilligers van de Voedselbank enorm blij met ons aanbod. Wij bewaren niets tot het jaar erop, we zorgen dat alles bij de juiste partijen terecht komt. Daarnaast hebben wij vorig jaar onder andere luxe plaids aan een stichting gedoneerd, erg actief in Oekraïne. Waar kunnen de luxe plaids beter terecht komen dan bij die mensen? 

Duurzaam karton

Hoe duurzaam is ons karton?

Er zijn veel verschillende soorten karton. Veel mensen denken dat kartonnen dozen van hout worden gemaakt en er dus héél veel bomen moeten worden gekapt, maar niet is minder waar. We leggen je graag uit dat het gebruik van karton als verpakkingsmateriaal juist heel duurzaam is. 

Gerecycled karton

Een groot voordeel van papier en karton is dat het gerecycled kan worden. Oud papier en karton zijn na gebruik dé grondstof voor nieuw karton. In Nederland wordt ongeveer 90% van het gebruikte papier en karton ingezameld en opnieuw gebruikt. Een kartonnen doos is dus een 100% recyclebare verpakking. Daarnaast wordt het karton van onze verpakkingen voor 33% gerecycled begin 2023, met een groei naar 100%.

FSC-gecertificeerd karton

Karton is een natuurproduct. Karton wordt gemaakt van houtvezels en deze zijn afkomstig uit hout. Een kleine 10% van het karton produceren we in Nederland met nieuwe houtvezels. Hiervoor moeten dus wel nieuwe bomen gekapt worden. Dit zijn gelukkig steeds meer bomen die uit een goed beheerd bos komen. Voor elke gekapte boom wordt een nieuwe boom geplaatst. Onze papiersoorten bestaan uit 80% gerecycled karton. De inkten zijn op 100% waterbasis en verder is de lijm die we gebruiken op basis van mais en zetmeel. 

Beschermen met karton

Karton is erg veelzijdig als verpakkingsmateriaal en wordt daarom voor diverse toepassingen gebruikt. Een kartonnen doos beschermt jouw kerstpakket. Het voorkomt beschadigingen en biedt hygiëne. De houdbaarheid is langer, minder bederf en hiermee minder verspilling van producten. Wel zo duurzaam 🙂  Ook daarom is karton een duurzame verpakkingsoplossing.  

Multifunctionele verpakkingen

Onze verpakkingen zijn niet alleen heel origineel maar ook nog eens multifunctioneel. Want met zo’n tof kerstpakket is het toch zonde om de doos weg te gooien? Daar moesten we uiteraard iets mee bij Origineelpakket. 

Zo is Dé Arreslee perfect om onder de kerstboom te zetten of te gebruiken als speciale kerstcadeautjes-houder. En wat dacht je van Dé Originele Doos?  Die is helemaal multifunctioneel: de vormpjes op de doos kan je uitdrukken en ophangen in de kerstboom. 

Duurzame transporteurs

Wat doen onze transporteurs op het gebied van Duurzaamheid?

Niet alleen onze inhoud is duurzaam, niet alleen ons karton is duurzaam maar ook onze transporteurs werken steeds duurzamer. 

CO2-neutraal distributiecentrum

Sinds augustus 2020 leveren de meeste van onze leveranciers vanuit hun CO2-neutrale distributiecentrum.  Het gehele distributiecentrum is energieneutraal (EPG=0) gerealiseerd en is daarmee zelfvoorzienend in haar energie. De energie voor verwarming en koeling wordt duurzaam opgewekt door een luchtwarmtepomp en zonnepanelen. Daarnaast wordt een scala aan maatregelen toegepast zoals ledverlichting, veegpuls-schakeling en wordt al het hemelwater geïnfiltreerd.

Transport

Gelegen in het midden van het land, ideaal om alle uithoeken van Nederland te bedienen. Zo beschikken onze vaste koeriers over een eigen wasstraat, tankstation en onderhoudsafdeling. Dankzij deze faciliteiten is het jonge wagenpark altijd in optimale staat en kunnen wij de kans op pech onderweg minimaliseren. Alle wagens zijn voorzien van Euro VI motoren en hebben een ingebouwd GPS-systeem, waardoor tijdens het plannen geen kilometer verloren gaat. Tevens zijn alle wagens voorzien van AdBlue, de koelwagens van zonnepanelen en rijden er diverse Volkswagen Caddy’s op Aardgas. Daarnaast maakt onze wasstraat gebruik van gerecycled grondwater en biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen

Snel een vrijblijvende offerte

Vul het formulier in en wij nemen op werkdagen binnen vier uur contact met u op.

Ik zoek een pakket voor:
Ik wil graag contact per:
Liever direct contact?
Robert Mouw

Ik help u graag!

033 2475155

Bel ons gerust

Offerte aanvragen

Ontvang vandaag nog uw speciale korting
Ik zoek een pakket voor:
Ik wil graag contact per: