033 2475155  wij staan nu voor je klaar
Beoordeeld met 9.2/10
Ons 2024 assortiment is live op 1 juni!
✓ De meest originele verpakkingen
✓ Met liefde ingepakt door leerlingen van zorgschool De Cambier
✓ Betrouwbare levering t/m 24 december
✓ Kom langs in onze showroom

Hondenbescherming

Iedere hond verdient een waardig en respectvol bestaan, ook met kerst.

De Koninklijke Hondenbescherming is in een ver verleden ontstaan vanuit de natuurlijke behoefte om honden te beschermen. Om ze te behoeden voor uitbuiting, mishandeling en verwaarlozing. Wat begon met het opkomen voor de belangen van trekhonden, is nu ruim 100 jaar later uitgegroeid tot een Koninklijke stichting met zorg voor honden in de breedste zin van het woord.

Ook honden verdienen een fijne kerst

Door de coronacrisis is de hondenpopulatie in Nederland explosief gegroeid van 1,5 naar bijna 2 miljoen honden. Helaas is dit niet voor alle honden goed nieuws. Dagelijks worden nog altijd naar schatting 550 honden mishandeld en verwaarloosd. Door broodfokkers op de wereld gezet, afkomstig uit erbarmelijke omstandigheden, stress die ontstaat door onwetendheid en angst. Helaas hebben veel honden en hun baasjes het lastig.

Samen met Origineel pakket kunnen wij bijvoorbeeld honden helpen die nu nauwelijks te eten hebben. Hun baasjes zijn door omstandigheden afhankelijk geworden van de voedselbank. Daardoor hebben ze zelf te eten, maar vaak nauwelijks geld voor een goede voedzame maaltijd voor hun trouwe viervoeter. Met ieder kerstpakket draag je bij aan de gezondheid van een hond. Geef ook deze trouwe dieren een fijne kerst en kies ons uit als goed doel.  

De Koninklijke Hondenbescherming

De koninklijke Hondenbescherming gelooft dat samenleven tussen mens en hond beter kan en moet. Daarom is haar missie het welzijn van honden in Nederland te vergroten en verantwoord hondenbezit te stimuleren, zodat voor honden, hondenbezitter en samenleving het leven rijker wordt.  

Opvang oudere honden: de Koninklijke Hondenbescherming vangt oudere en kwetsbare honden op, honden die anders tussen de wal en het schip belanden. 

Onderzoek en wetenschap: soms hoor je iemand zeggen: ‘met honden omgaan is praktijkwerk, al dat wetenschappelijk gedoe is niet nodig’. Bij de Koninklijke Hondenbescherming denken we daar anders over.  Om twee redenen. 

Allereerst dweilen we nu nog met de kraan open. We blijven bijvoorbeeld maar honden uit huis halen waarvoor slecht gezorgd wordt. Terwijl we liever zien dat een hond nooit in een slechte situatie terecht komt. Hoe komt het dat vandaag de dag mensen nog steeds een hond verwaarlozen of mishandelen? Onderzoek geeft dat inzicht.

Het helpt dus om de kraan dicht te draaien. Het biedt nieuwe informatie over oplossingen aan de bron. Eerder onderzoek heeft bijvoorbeeld al aangetoond dat er verschillende reden zijn voor verwaarlozing/mishandeling. Toch zijn er nog veel vragen onbeantwoord.

Wij geven voorlichting over: de aanschaf van een hond en hondenbezit.  

Lobby voor betere wet- en regelgeving: we beïnvloeden regelgeving en wetgeving. De Koninklijke Hondenbescherming staat voor een beleid waarin het welzijn van de hond wordt gewaarborgd. Op zowel landelijk als regionaal niveau neemt de Hondenbescherming actief deel aan het opstellen en beïnvloeden van wet- en regelgeving. 

Onze droom: een hondencentrum dat een thuis biedt zonder tralies. Honden worden in Nederland nog veelal opgevangen zonder daarbij rekening te houden met de behoefte van de hond. Daarom realiseren wij in Overijssel een hondenopvangcentrum dat start vanuit de hond en wat hij nodig heeft. Help mee onze droom voor honden te verwezenlijken!

De Koninklijke Hondenbescherming dankt haar bestaan aan giften. Dankzij de donaties kunnen wij honden opvangen die anders tussen de wal en het schip dreigen te vallen, onderzoek doen, lobbyen voor beter wet- en regelgeving en voorlichting geven ter voorkoming van verwaarlozing en mishandeling van honden. 

CBF ERKEND FC

Offerte aanvragen

Ontvang vandaag nog uw speciale korting
Ik zoek een pakket voor:
Ik wil graag contact per: