033 2475155  wij staan nu voor je klaar
Beoordeeld met 9.2/10
Ons 2024 assortiment is live op 1 juni!
✓ De meest originele verpakkingen
✓ Met liefde ingepakt door leerlingen van zorgschool De Cambier
✓ Betrouwbare levering t/m 24 december
✓ Kom langs in onze showroom

Stichting Hart voor Kinderen

Hart voor Kinderen is een internationaal kinderfonds, in 2008 opgericht in Nederland. Initiatiefnemer is Erna Neuteboom.

Hart voor Kinderen geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving. Het hart van onze missie en de kern van onze activiteiten is de opvang van verlaten en kansarme (wees)kinderen en het creëren van een betere toekomst voor hen.

Dat doen wij op drie manieren: Gezinssponsoring, Kindsponsoring en eenmalige hulpacties zoals bijvoorbeeld voedselpakketten tijdens de Corona pandemie. De vaccinatiegraad in de ontwikkelingslanden is bijzonder laag (10%). Geen werk betekent geen geld. Geen geld betekent honger.  

OrigineelPakket.nl en Stichting Hart voor Kinderen

OrigineelPakket.nl vindt het belangrijk om iets terug te doen voor de maatschappij. Daarom is het tijd voor een samenwerking met de Stichting Hart voor Kinderen. Doormiddel van onze kennissenkring zijn wij in gesprek geraakt met dit mooie doel. Tijdens deze gesprekken kwamen ook de verhalen en vreselijke gebeurtenissen boven tafel. Dit heeft ons geraakt, maar gaf ons ook een goed beeld van waar deze stichting zich voor inzet.

OrigineelPakket wil door middel van deze samenwerking een mooi bedrag ophalen, zodat de kinderen in armoede een beter toekomstperspectief krijgen.

U een prachtig kerstpakket en de mensen in de ontwikkelingslanden een geweldige kerst!

Hart voor Kinderen

Hulp aan gezinnen: Het plaatsen van verlaten kinderen én een pleegmoeder/ouders in huizen om een zo normaal mogelijk gezinsleven te leiden. Daarbij ondersteunen wij zowel de kinderen als de pleegmoeders/-ouders. Dit zorgmodel heeft onze voorkeur.

Hart voor Kinderen werkt het liefst vanuit het zorgmodel van gezinssponsoring, omdat de familie en het gezinsleven de hoeksteen van de samenleving is. Ons uitgangspunt daarbij is het stichten van nieuwe gezinnen binnen de eigen cultuur en gemeenschap waartoe het kind behoort.
Ons zorgmodel bestaat uit het samenvoegen van vijf of zes kinderen (Zuid-Afrika) of twaalf (Haïti) kinderen met een pleegmoeder, en soms een vader, die samen een nieuw gezin vormen. De pleegmoeder of -ouders van zo’n gezin worden ondersteund door professionals uit de gezondheids- en kinderzorg. Voor de beste uitvoering van deze hulpverlening, werken we samen met partnerorganisaties ter plekke. Voor gezinssponsoring zoeken we 100 donateurs die 9 euro per maand willen bijdragen aan het levensonderhoud van een gezin.

Hulp aan kinderen: Daar waar gezinssponsoring niet mogelijk is worden kinderen op een kostschool geplaatst, waar ze een volledige verzorging ontvangen.

Niet in alle landen is ons zorgmodel (het stichten van een gezin mogelijk). Dat is het geval in Oeganda. Daar doen wij aan kindsponsoring: het kind wordt gesponsord om naar een kostschool te gaan. In Oeganda is een moeder heel erg gelukkig als een of het liefst al haar kinderen naar een school kunnen.  Daarom proberen we in Oeganda zoveel mogelijk kinderen naar een kostschool te sturen. Daar krijgen ze, in tegenstelling tot thuis, drie maaltijden per dag, een bed, kleding, liefde en als dat nodig is medische zorg.
Ons hulpmodel van kindsponsoring bestaat uit de hulp van 7 donateurs die samen met elk € 9 per maand een bedrag van 63,00 euro per maand bij elkaar brengen voor het volledige levensonderhoud van een kind op een kostschool.

 

Projecten
CBF ERKEND FC

Oeganda: door een donatie werd Hart voor Kinderen in het bezit gesteld van een bouwkavel ter grootte van ongeveer 4,5 hectare..
De lokale bevolking wil heel graag een school en een kliniek bouwen. Het bestuur dat is opgericht om deze school te beheren, Caring Heart for Women and Children, bestaat grotendeels uit Oegandezen. Samen met de lokale bevolking, die hard hebben gewerkt om stenen te bakken en een omheining te bouwen en een elektriciteitsvoorziening aan te leggen, zijn we nu klaar om te beginnen met de volgende fase. De bouw van de kleuterschool.

Samaritan Primary School: op de Samaritan Primary School in Kampala krijgen 93 kinderen, die nog nooit eerder naar school zijn geweest, de kans om naar een kostschool in Oeganda te gaan. Een veilige plek waar ze de liefde en zorg krijgen die ze nodig hebben. En verder: kleding, medicatie, drie maaltijden per dag én onderwijs. De kans om te bouwen aan een betere toekomst.

Rock Parents School: op dit moment krijgen 40 kinderen (waarvan een heel aantal weeskinderen) die nog nooit eerder naar school zijn geweest de kans om naar een kostschool in Oeganda te gaan. Een veilige plek waar ze de liefde en zorg krijgen die ze nodig hebben. En verder: kleding, medicatie, drie maaltijden per dag én onderwijs. De kans om te bouwen aan een betere toekomst.

Kimbilio Primary School: in Osia, Oost-Oeganda, gaan 85 kinderen naar de Kimbilio Primary School. Veel kinderen in Oeganda hebben hun ouders verloren door AIDS of doordat ze slachtoffer zijn geworden van de burgeroorlog. Volgens de traditie worden in Oeganda weeskinderen door de naaste familie opgevangen, maar door de armoede en de vele overledenen binnen de familie is dit vaak niet meer goed mogelijk. Hart voor Kinderen steunt een project in Osia, een klein dorpje in Oost-Oeganda. Daar wordt een internaat gebouwd waar deze kinderen opgevangen kunnen worden. Door goed onderwijs en een veilig thuis wil dit project de kinderen een betere toekomst geven. Deze school neemt tegelijkertijd een belangrijke plaats in in het leven van de lokale bevolking en wil hen zo voorzien van schoon drinkwater en medische hulp zodat ook hun leefomstandigheden verbeterd kunnen worden.

Offerte aanvragen

Ontvang vandaag nog uw speciale korting
Ik zoek een pakket voor:
Ik wil graag contact per: